Crafty Details

{CRAFTY CLUB} Βαζακι Με Ερωτησεις Για Μετα Το Σχολειο + Εxclusive Printable!

Δημιουργικός τρόπος για να επικοινωνήσεις με το παιδί σου όταν επιστρέψει απο το σχολείο.

  • ” Πως τα πέρασες παιδί μου στο σχολείο σήμερα;”

“Εμμμ… Καλά!”

  • “Στην τάξη όλα καλά; Αντιμετώπισες κάποια δυσκολία;”

“Μπααα”

  • “Τι έγινε σήμερα;”

“Εεεε. Δεν θυμάμαι”

Σου θυμίζει κάτι αυτός ο διάλογος; Αν σου θυμίζει, τότε το post αυτό θα σου φανεί πολύ χρήσιμο!

Μπορείς να κάνεις το παιδί σου να ανοιχτεί και να σου μιλήσει μετά το σχολείο, με κάτι περισσότερο από μονολεκτικές απαντήσεις. {παρακάτω ακολουθεί πολύ χρήσιμο εκτυπώσιμο}

Πως; Παίζοντας μαζί του το παιχνίδι των ερωτήσεων για μετά το σχολείο!

Όταν είναι μικρά τα βλαστάρια μας είναι συνέχεια μαζί μας. Ξέρουμε τα πάντα για αυτά. Πως αισθάνονται, πως παίζουν, με ποιόν παίζουν, αν τα ενοχλεί κάτι, αν χτύπησαν. Όταν ξεκινάνε το σχολείο και καθώς μεγαλώνουν, οι ανησυχίες μας μεγαλώνουν μαζί τους. Είναι καλά; Προσαρμόζεται στην τάξη; Το πείραξε κανείς; Πείραξε αυτό κάποιο άλλο παιδάκι; Και τόσες άλλες ερωτήσεις.

Αν έχεις παιδί, σίγουρα με νοιώθεις.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις μια σωστή επικοινωνία με το παιδί σου αλλά κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να γίνει. Είναι φορές που είναι πολύ δύσκολο όταν προσπαθείς να του εκμαιεύσεις κάποια πληροφορία. Και επίσης νομίζω ότι σαν γονείς είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τα αυτιά μας να είναι πιο προσεκτικά και να δίνουν σημασία και στις μικρές λεπτομέρειες που μας λένε.

Με αυτό το παιχνίδι, που και εμείς ξεκινήσαμε πολύ πρόσφατα, θα είναι πιο διασκεδαστικό για σένα και το παιδί να ξεκινήσετε κουβεντούλα για την μέρα που πέρασε στο σχολείο. 

Και είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις!

Τι πρεπει να κανεις:

Κόψε με ένα ψαλίδι, κοπίδι ή χαρτοκόπτη μια Α4 απλή λευκή σελίδα σε ετικετούλες και γράψε πάνω τους τις ερωτήσεις που θες με ένα στυλό ή με χρωματιστά μαρκαδοράκια για να είναι πιο χαρούμενο! Πάρε ένα βαζάκι ή κουτάκι και βάλτες μέσα. Διακόσμησέ το αν θες και είσαι έτοιμη!

Αν δεν έχεις χρόνο μπορείς να εκτυπώσεις το printable που σου έφτιαξα! Κόψε τις ερωτήσεις και βαλτες στο βαζάκι συμπλήρωσε και επιπλέον ερωτήσεις αν θέλεις στα κενά printables που επίσης έχω προσθέσει.

Κόψε επίσης και τις διακοσμητικές ετικετούλες της πρώτης σελίδας του pdf, κόλλησε τις στο βαζάκι και στο καπάκι του με όποια κόλλα έχεις διαθέσιμη ή αν θες εκτύπωσε την σελίδα κατευθείαν σε ειδικό αυτοκόλλητο χαρτί!

Εγώ χρησιμοποίησα ένα γυάλινο βαζάκι που είχα για το μέλι.

Το παιχνίδι των ερωτήσεων μπορεί να ξεκινήσει!

Σου έχω ετοιμάσει ήδη 36 ερωτήσεις + printable με κενά πεδία για να γράψεις τις δικές σου. Εκτύπωσε το όσες φορές θες αν είναι πολλές.

Κάθε μέρα που θα έρχεται το παιδί σου από το σχολείο, θα τραβά 2- 3 ερωτήσεις, ή όσες αποφασίσετε, μέσα από το βαζάκι και θα τις απαντά. Αντί λοιπόν να το ρωτάς πάντα την ίδια ερώτηση: “Πως τα πήγες σήμερα;” ή “Τι έγινε σήμερα στο σχολείο;”, τώρα οι ερωτήσεις θα είναι συγκεκριμένες και σαφείς και άρα οι απαντήσεις θα είναι το ίδιο!

Παράδειγμα:

  • Ποιο είναι το καλύτερο που σου συνέβει σήμερα;
  • Με ποιους φίλους σου έπαιξες περισσότερο σήμερα;
  • Τι καινούργιο έμαθες;
  • Τι δεν σου άρεσε σήμερα;
  • Τι σε έκανε να γελάσεις;
  • Σου έκανε κάτι εντύπωση;

Σίγουρα δεν οδηγούν οι ερωτήσεις σε εκτενή συζήτηση κάθε μέρα. Όμως θα υπάρξουν μέρες που θα βρει την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι, να ανοιχτεί περισσότερο. Θα γίνει συνήθεια και θα το αποζητά για να δει τι ερώτηση θα του τύχει. Και εμείς θα μάθουμε να ακούμε ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες που έχουν τελικά τεράστια σημασία για τον μικρό τους κόσμο!

Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με την κόρη μου. Η ίδια το βλέπει σαν παιχνίδι και εγώ το βλέπω σαν ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσω κουβεντούλες, μα πολύ περισσότερο από την κουβεντούλα να της δώσω να καταλάβει ότι μπορεί να μου λέει τα πάντα και να μου ανοίγεται.

Ότι ακόμα και αυτό το μικρό πραγματάκι που θα μου πει έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Δοκίμασε το και εσύ! Φτιάξτε, παρέα με το παιδί σου, το δικό σας βαζάκι των ερωτήσεων για μετά το σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καλώς ήρθατε στο


Εδώ μπορείτε να βρείτε δωρεάν εκτυπώσιμα, craftonews, προτάσεις, εκπληξούλες, διαγωνισμοί, χαμόγελα και θετική διάθεση!
 
close-link