Crafty Details

Κουβεντουλα με… την Ελισαβετ και τα Ονειροταξιδεμενα Μικρα Μαυρα Βιβλια της

Μικρά μαύρα βιβλιαράκια  θα γεμίσουν σήμερα το crafty details. Μικρές ιστορίες αγάπης, δημιουργίας, χρωμάτων και χαμόγελων . Οι σελίδες τους είναι πασπαλισμένες με αστερόσκονη. Ξέρεις, από αυτή που είναι φτιαγμένη τα όνειρα. Σελιδοδείκτης τους μια ηλιαχτίδα.

Θέλω να σου συστήσω τη νεραϊδένια Ελισάβετ που είναι όμως πολύ προχώ νεράιδα, μον αμι. Ναι, ναι καλά διαβάζεις. Υπάρχουν καλέ. Η συγκεκριμένη όμως , αντί για ντεμοντέ ραβδάκια κρατά μια μαγική πένα και έχει για back up ξυλομπογιές. Κυρίως.
Η Ελισάβετ δημιουργεί μικρά προσωποποιημένα βιβλιαράκια για τους μικρούς μπόμπιρες  – και όχι μόνο – που ξεκινά να φτιάχνει, αφού πρώτα μιλήσει με τη μαμά του παιδιού και ζητήσει κάποιες πληροφορίες. Περισσότερα θα μάθεις από την ίδια την Ελισάβετ όταν διαβάσεις την κουβεντούλα μας.

Όλα τα βιβλιαράκια της είναι μοναδικά. Και είναι ακριβώς αυτό που χαρακτηρίζει τη δουλειά της Ελισάβετ και την κάνει να ξεχωρίζει. Καμία της δημιουργία δεν είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη.
Κάθε ένα από τα βιβλιαράκια αυτά, έχει το δικό του ήρωα, αφηγείται τη δική του ιστορία μέσα από λόγια και εικονογραφήσεις που γεννιούνται ακουμπώντας η  Ελισάβετ την κάθε σελίδα τους με αυτό το μαγικό της ραβδάκι.

Είναι κάποιες δημιουργίες που σε κάνουν να ξαναγυρίσεις το κεφάλι. Να σκεφτείς. Ψιθυρίζουν, δεν βροντοφωνάζουν, προς πας  ευήκοον ους. Σε σκουντάνε βρε παιδί μου. Σε πασπαλίζουν με την αστερόσκονή τους. Και η οποία αποτελείται κατά κύριο λόγο από την καρδιά, ψυχή και παιδικότητα – που έχει καταφέρει με πείσμα να διατηρηθεί – του δημιουργού τους.

Μέσα στην απλότητα κρύβεται η αλήθεια. Και η ευτυχία. Εκεί να αναζητάς μον αμι. Μόνο εκεί.

Ας ξεκινήσουμε την κουβεντούλα μας, λοιπόν:

Για πάμε λοιπόν να γνωριστούμεεεεε!!!!

♥ Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου! Με ποιες 3 λέξεις θα τον περιέγραφες;

Είμαι η Ελισάβετ μαμά δύο λατρεμένων παιδιών και κλασικό δείγμα μαμάς κουκουβάγιας χαχα! Ζω με την οικογένειά μου στο μικρό μας σπιτάκι που φροντίζουμε να γεμίζουμε με μουσική – με μαέστρο τον μουσικό μπαμπά μας και λοιπά μέλη της ορχήστρας τα μικρά παιδιά μας – και πιτσιλοχρωματιστές μέρες!!
Είμαι ευρηματική, υπναρού και λόγω αγάπης για μεσημεριανό ύπνο θα πω κι ονειροπόλα!!!

♥ Τι σημαίνει δημιουργία για σένα; Πως ξεκίνησες να δημιουργείς; Αντιμετώπισες δυσκολίες;

Αν υπάρχουν οι νεράιδες των παραμυθιών που φυσούν όμορφα χαρίσματα στα μικρά παιδιά, εμένα λογικά μου ψιθύρισαν στο αφτί ιστορίες για μικρούς ήρωες και νανουρίσματα φτιαγμένα από αστερόσκονη! Με μπαμπά δάσκαλο/ αγιογράφο και μαμά επίσης δασκάλα με ταλέντο στη ζωγραφική νομίζω πως η κλίση μας στα καλλιτεχνικά ήταν περασμένη στο dna μας από νωρίς. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με μουσική και ένα τεράστιο εργαστήρι να θαυμάζουμε τα έργα του μπαμπά και να φτιάχνουμε στο μικρό χαρτί τα δικά μας χρωματιστά ονειρα!

♥ Υπάρχει κάτι που σε χαρακτηρίζει; Κάποια συγκεκριμένη τεχνική, υλικό, ύφος ή κάτι άλλο; Ποιο θεωρείς το κυρίαρχο στοιχείο στις δημιουργίες σου;

Δεν χρησιμοποιώ κάποια συγκεκριμένη τεχνική στα μικρά βιβλιαράκια μου! Δεν παίζω με υφές και περίεργα υλικά! Με τις μικρές ξυλομπογιές μου και οδηγό της φαντασία μαγειρεύω τις ιστορίες των μικρών ηρώων μου και προσπαθώ να τους χαρίσω τα πιο πλατιά χαμόγελα!

♥ Από που αντλείς την έμπνευσή σου; Πως ξεκινάς ένα project; Ποιο είναι το δημιουργικό ταξίδι από την αρχική ιδέα μέχρι την τελική δημιουργία;

Κάθε φορά που μια μαμά αποφασίζει πως θέλει να αποκτήσει ένα little black book για το μικράκι της ακολουθεί κάποια συγκεκριμένα βήματα! Μόλις κοιμίσει το νυσταγμένο πιτσιρίκι, τεντώνει ποδαράκια στον καναπέ κουρνιάζει στην αγκαλιά του μπαμπά και στο χαρτί μου εξιστορούν όμορφες πληροφορίες για το παιδάκι τους. Πόσο αγαπά τις φέτες με μερέντα, ποια όνειρα φτιάχνει κουκουλωμένος κάτω από τα σεντόνια, τα αγαπημένα μέρη για βόλτα και κυνηγητό με φίλους! Μου απαριθμούν τις σκανταλιές και τα κατορθώματά του, τις επιδρομές στο κρεβάτι και τα αγουροξυπνημένα φιλιά στα μπαμπαδομάγουλα!Με αυτές τις πληροφορίες αγκαλιά, παίρνω στα χέρια μου το little black book με τις ολόλευκες σελίδες και σκαρώνω με τα μολύβια μου σκιτσάκια που θα αγαπήσει και θα το κάνουν να γελάσει και στη μέση του βιβλίου γράφω το ολόδικό του παραμύθι! Ένα παραμύθι που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά γιατί κουβαλά την μοναδικότητά του κάθε μικρού μου ήρωα!

♥ Στην εποχή της οικονομικής πίεσης, πιστεύεις ότι ο κόσμος επιλέγει να αγοράσει τις χειροποίητες δημιουργίες και εκτιμά την αξία τους;

Σαν μαμά κι εγώ επιλέγω τα προσωποποιημένα δωράκια για τα παιδιά μου. Δωράκια με το προσωπικό στοιχείο του δημιουργού και την καλλιτεχνική ματιά του, κομμένο και ραμμένο στα γούστα των παιδιών μου! Αρκουδάκια πλεκτά , κορνιζούλες με το αρχικό του ονόματός τους, σελιδοδείκτες κεντητοί και μικρά τελάρα με το όνομά τους και ημερολόγια με διακοσμητικά στολίζουν το μικρό μας δωμάτιο.

♥ Ποιοι είναι οι στόχοι σου, τα επόμενα σχέδια σου ή projects σου; Τα όνειρά σου;

Μεγάλα σχέδια δεν κάνω, γιατί μου αρέσει να με εκπλήσσει η ζωή με τα όμορφα και τα άσχημα της, τα δύσκολα και τα ξεκαρδιστικά της πλάνα! Να κουβαλώ ένα τσουβάλι υγεία, φίλους και χαμόγελα να τα μοιράζω απλόχερα σε όλο τον κόσμο!!

♥ Ξεχωρίζεις κάποια συγκεκριμένη αγαπημένη σου δημιουργία ;

Κάθε βιβλιαράκι είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα του εκάστοτε μικρού μου ήρωα!!! Κάθε ένα κουβαλά μια μοναδικότητα που με συναρπάζει και με κάνει να γίνομαι ξανά παιδί και να τρέχω στα σοκάκια της γειτονιάς να παίξω κρυφτό! Δεν μπορώ λοιπόν να ξεχωρίσω κάποια δουλειά μου, έχω δεθεί με τον καθένα ξεχωριστά και θα τον κουβαλώ στην καρδιά μου!!

♥ Τι θα συμβούλευες κάποια φίλη που θέλει να ασχοληθεί με τις χειροποίητες δημιουργίες;

Πιστεύω ακράδαντα πως αν κάποιος κουβαλά μια τρέλα, ένα ταλέντο, μια αγάπη που με κόπο μπορεί να την καλλιεργήσει να μην αφήσει τίποτα να τον σταματά!!! Κάθε μορφής δημιουργία είναι κινητήριος δύναμη σε μια εποχή πίεσης και διαρκούς τρεξίματος! Αξιολογείς διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο σου, γίνεσαι παράδειγμα για παιδιά σου και μαθαίνεις πως με τα φτερά σου ανοιχτά ο κόσμος φαντάζει πιο όμορφος!!!

♥ Κάνε μια ερώτηση (όποια θες) στον εαυτό σου! Kαι απάντησε την!

Αμάν μια δύσκολη ερώτηση!!! Λοιπόν, λοιπόν για να σκεφτώ και το μυαλό μου να ακονίσω!! Α ναι το βρήκα, για πες μας λοιπόν Ελισάβετ που μας λες πως αγαπάς τα βιβλιαράκια σου, τι έχεις στερηθεί για να βρεις χρόνο να τα ετοιμάσεις? Θα σου πω πως προσπαθώ με νύχια και με δόντια να μη στερούμαι στιγμές και βόλτες κι εκδρομές με τα παιδιά μου, καφεδάκια στα ξαφνικά με το μεγάλο μου αγόρι, σινεμά και θέατρα που τόσο αγαπώ! Αλλά θα σου πω πως εγώ ήμουν η πιο υπναρού του κόσμου όλου, και να μαι τώρα να μετρώ τα ξενύχτια μου το ένα πίσω απ το άλλο!! Μα έχω καλή παρέα τους μικρούς μου ήρωες και τραγουδώ στις σελίδες τους όμορφα νανουρίσματα.

♥ Αν η εμπνευσή σου ήταν το Crafty Details τι project θα του έφτιαχνες;

Πολύ δύσκολη ερώτηση! Ήδη μου κατέβηκαν 398 ιδέες στο κεφάλι, όσες κι οι καραμέλες που κατανάλωσε ο πιο λιχούδης του κόσμου σε ένα μήνα. Φρουτένια μενού για ανοιξιάτικα πικνικ στας εξοχάς, λίστα τραγουδιών για καλοκαιρινές καντάδες, ανθολόγιο φθινοπωρινών φύλλων και καρπών της γης καθώς και κατάλογο με τις μονές κάλτσες του σπιτιού!

♥ Που μπορεί κάποιος να θαυμάσει τις δημιουργίες σου ή/και να επικοινωνήσει μαζί σου;

Τα little black books θα τα βρούμε στη σελίδα τους στο facebook!

Ελισάβετ σε ευχαριστώ για τη κουβεντούλα μας και τα χαμόγελα σου! Εύχομαι απο καρδιάς και τα δικά σου όνειρα να είναι πάντα χρωματιστά και αστεροσκονισμένα!

Το χειροποίητο έχει μέσα του ένα κομμάτι από την καρδιά και την ψυχή του δημιουργού του γιατί φτιάχτηκε με μεράκι και αγάπη. Αγοράζοντας χειροποίητες δημιουργίες ξέρεις ότι αυτό που θα επιλέξεις είναι ξεχωριστό και μοναδικό.

Δεν συμφωνείς κι εσύ φίλη μου;


Αν σου αρέσουν τα posts του Crafty Details φίλη μου, κάνε share, σπρέντ δε λοβ και ακολούθησε με  στα social για να μην χάνεις όλες τις ενημερώσεις και τα νέα δωρεάν printables που μοιράζομαι μαζί σου!
Και αν θέλεις να λαμβάνεις στο inbox σου την craftoενημέρωση + το exclusive printable του μήνα, σε περιμένω στην παρέα του Crafty Club!
Και μην ξεχνάς, ότι  μπορείς να γίνεις λαμπρό craftoαστέρι και να μοιραστείς το δικό σου άρθρο.

2 thoughts on “Κουβεντουλα με… την Ελισαβετ και τα Ονειροταξιδεμενα Μικρα Μαυρα Βιβλια της

 1. Μόλις έψαχνα τη σελίδα από τα υπέροχα αυτά βιβλιαράκια και μου έλυσες όλες τις απαντήσεις.
  Όσα κατάφερα να δω μοναδικά, αλλά κρίνοντας και από τη κουβέντα σας, μοναδική μοιάζει και η ίδια.
  Εξαιρετική δουλειά από μια μαμά γεμάτη χρωματιστές σκέψεις!
  Δεν την γνωρίζω μα ήδη την έχω λατρέψει 😀

  Καλησπέρα!

  1. Νικολέτα μου γεια!Χαίρομαι πολύ που βρήκες αυτό που έψαχνες!Ναι, όντως όπως θα είδες η δουλειά της Ελισάβετ είναι εξαιρετική. Την καλησπέρα μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καλώς ήρθατε στο


Εδώ μπορείτε να βρείτε δωρεάν εκτυπώσιμα, craftonews, προτάσεις, εκπληξούλες, διαγωνισμοί, χαμόγελα και θετική διάθεση!
 
close-link