Crafty Details

Πως να φτιάξετε ένα ρολόι τοίχου με ξύλα από παλέτες

Καιρό τώρα ήθελα να προσθέσω μια στήλη στο crafty για να γνωρίσουμε καλύτερα όλες αυτές τις υπέροχες και ταλαντούχες bloggers εκεί έξω. Επ΄ευκαιρία της ανανέωσης του crafty λοιπόν, η νέα αυτή στήλη ονομάζεται Meet The Bloggers series και φιλοδοξεί να φιλοξενεί guest posts απο blogs που θαυμάζω και απο blogs που αξίζει να γνωρίσετε , αν δεν τα παρακολουθείτε ήδη!
Στο τέλος κάθε άρθρου θα ακολουθεί πάντα μια μινι συνέντευξη για να μάθουμε λιιιιγο καλύτερα τον άνθρωπο πίσω απο το blog.

Σήμερα ποδαρικό κάνει, με μεγάλη μου χαρά, η Λαμπρινή απο το -δι ουάν εντ όνλι – Lamprouka.gr! Φτιάξτε αυτό το diy project -ρολόι τοίχου απο ξύλινες παλέτες – που θα στολίσει κάθε χώρο του σπιτιού σας ή δωρίστε το και δείτε τις εντυπώσεις θαυμασμού που θα λάβετε!

*******************************

Θέλετε να φτιάξετε ένα ρολόι τοίχου με ξύλα από παλέτες? Αν σας αρέσει το industrial style και έχετε παλέτες που θέλετε να αξιοποιήσετε, τότε σας έχω όλες τις οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας ένα καταπληκτικό ρολόι τοίχου.

Αυτές οι κατασκευές είναι το στοιχείο μου. Να παίρνω άχρηστα πράγματα και να τα μεταμορφώνω σε χρήσιμα. Να τους δίνω μια καινούρια ζωή ή χρήση γιατί δεν μου αρέσει να πετάω τίποτα. Όπως έκανα και με αυτό το ρολόι που θα σας δείξω σήμερα με ξύλα από μια παλέτα.

Τις αγαπώ τις παλέτες! Όσο κι αν μοιάζουν πολλές φορές ξεχαρβαλωμένες, βρώμικες ή παλιές και σπασμένες, έχουν να σου δώσουν και από κάτι. Όπως μερικές τάβλες που θα μπορούσες να τις επεξεργαστείς λίγο και να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια κατασκευή. Στην μεταμόρφωση της κουζίνας μου που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, έκανα πολλές τέτοιες κατασκευές.
Σήμερα εδώ, στην αγαπημένη μου Νικολέττα, θα μοιραστώ μαζί σας όλες τις οδηγίες για να φτιάξετε κι εσείς ένα ρολόι τοίχου σαν το δικό μου.

Πως να φτιάξετε ένα ρολόι τοίχου από παλέτες.

Τι θα χρειαστείτε:

 • Μερικές τάβλες από παλέτες
 • Ξυλόκολλα
 • Πριόνι ή ηλεκτρική σέγα
 • Γυαλόχαρτα ή ηλεκτρικό τριβείο
 • Συρραπτικό για ξύλα
 • Καφέ και μαύρο χρώμα τέμπερες ή ακρυλικά
 • Μηχανισμός και δείκτες ρολογιού
 • Προαιρετικά: Χαρτοπολτός που θα φτιάξετε μόνοι σας για περίγραμμα.

Βήμα 1:
Η προετοιμασία για να φτιάξετε το ρολόι τοίχου από παλέτες.

Με προσοχή θα αφαιρέσετε τις τάβλες από την παλέτα. Καλύτερα να φοράτε χοντρά γάντια για να κάνετε αυτή τη δουλειά. Θα συγκεντρώσετε 5 ή 6 τάβλες που να είναι σε καλή κατάσταση και όταν τις ενώνετε να έχουν καλή επαφή μεταξύ τους και να μην αφήνουν μεγάλα κενά.

Θα τις ενώσετε και θα σχεδιάσετε έναν κύκλο, τόσο όσο εσείς θέλετε να είναι το μέγεθος του ρολογιού. Θα ενώσετε τις τάβλες μεταξύ τους με το συρραπτικό και θα κόψετε τον κύκλο.

Θα τρίψετε με το γυαλόχαρτο να λειάνετε όλα τα ξύλα, θα αφαιρέσετε τα συρραπτικά και θα κολλήσετε τις τάβλες μεταξύ τους με την ξυλόκολα. Θα αφήσετε το ρολόι να στεγνώσει καλά για τουλάχιστον μια μέρα.

Βήμα 2: Το βάψιμο και ο μηχανισμός του ρολογιού.

Με καφέ χρώμα αρκετά αραιωμένο θα περάσουμε, αν θέλουμε, όλο το ρολόι. Έτσι έκανα κι εγώ για να του δώσω μια καφέ απόχρωση γιατί το χρώμα των ξύλων από τις παλέτες ήταν αρκετά ανοιχτό και δεν το ήθελα έτσι.

Καλό είναι πριν διαλέξετε τους δείκτες του ρολογιού, να έχετε υπολογίσει το μέγεθος τους βάσει του μεγέθους του ρολογιού που θα φτιάξετε. Δηλαδή αν θέλετε ένα πολύ μεγάλο ρολόι οι δείχτες πρέπει να είναι και αυτοί μεγάλοι, το ίδιο και αντίστροφα. Όπως επίσης και το στυλ του ρολογιού. Αν θέλετε ένα ρολόι σε ρουστίκ ή industrial στυλ καλύτερα να διαλέξετε απλούς δείχτες περίπου σαν τους δικούς μου και όχι με σχέδια και σκαλίσματα.

Ο μηχανισμός στο πίσω μέρος του ρολογιού να ξέρετε ότι θα προεξέχει. Έκτός κι αν ξύσετε με κάποιον τροχό ακριβώς από πίσω στο κέντρο του ρολογιού για να μπει στην εσοχή που θα δημιουργήσετε. Μικρή λεπτομέρεια μεν, αλλά πολλοί είναι αυτοί που θα θέλουν το ρολόι τους να εφάπτει με τον τοίχο!

Τους αριθμούς μπορείτε να τους σχεδιάσετε με μαύρο χρώμα και πινελάκι ή ακόμα πιο εύκολο είναι να αγοράσετε αυτοκόλλητα που υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη.

Βήμα 3: Το περίγραμμα του ρολογιού με χαρτοπολτό.

Προαιρετικά μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε ένα περίγραμμα γύρω από το ρολόι με χαρτοπολτό. Εγώ το έκανα αυτό για να καλύψω λίγο τον κύκλο που δεν τον έκοψα ολοστρόγγυλο όμως νομίζω του ταιριάζει κιόλας! Ειδικά αν θέλετε το ρολόι να είναι σε industrial style θα ταιριάξει πολύ όμορφα.

Χαρτοπολτό έφτιαξα βάζοντας μέσα σε ένα λεκανάκι νερό και εφημερίδες σε κομμάτια. Όταν μαλάκωσαν αρκετά, έστυψα το χαρτί και πρόσθεσα ατλακόλ και μαύρη μπογιά.

Μετά λίγο λίγο τοποθέτησα τον χαρτοπολτό γύρω από το ρολόι μέχρι να το καλύψω όλο περιμετρικά και το άφησα μια ολόκληρη μέρα να στεγνώσει εντελώς.

Αυτό είναι το ρολόι τοίχου που έφτιαξα από παλέτες!

Αν παρατηρήσατε άφησα πάνω στις τάβλες ότι σημάδια είχαν από πριν, ακόμα και κάποιες στάμπες που είχαν, μου ταίριαξαν πολύ στο στυλ που ήθελα να έχει το ρολόι μου. Οι τρύπες από τα παλιά καρφιά και όλες οι φθορές που είχε το ξύλο παρέμειναν επίτηδες. Με το τριβείο που έτριψα τις τάβλες, απλά τις λείανα για να μην έχουν σκλήθρες και πολλά εξογκώματα.

Ελπίζω να σας άρεσε η κατασκευή μου και έχω πολλά ακόμα να σας δείξω για την μεταμόρφωση της κουζίνας μου. Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε στο blog μου μερικές ακόμα αναρτήσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

Νικολέττα μου, σε ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία! Ήταν μια πολύ όμορφη συνεργασία που σίγουρα θα επαναλάβουμε στο μέλλον! Καλή επιτυχία στο ανανεωμένο σου Crafty και στο νέο σου ξεκίνημα με το καταπληκτικό μαγαζάκι σου!

♥ Lamprouka, που μπορεί κάποιος να θαυμάσει τις δημιουργίες σου ή/και να επικοινωνήσει μαζί σου;

Μπορεί να με βρει στα παρακάτω:

Blog: lamprouka.gr
Facebook: @Lamprouka  
♥ Ομάδα στο Facebook : Φτιάξτο Αλλιώς – Πριν & Μετά
Instagram: #lamprouka
Pinterest: lamprouka
♥ Youtube: DIY&CRAFTS TV

Photo Credit:
Ολες οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία της lamprouka.gr
και απαγορεύεται η αναδημοσίευση τους χωρίς την έγκριση της ίδιας.

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Λαμπρινή. Το crafty γέμισε sunshine και δεν έχω καλύτερο!

MEET THE BLOGGER SERIES >>>

Λαμπρινή απο το Lamprouka.gr

1. Ποια είναι η καλύτερη craft συμβουλή που σου έχουν δώσει και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Η καλύτερη craft συμβουλή είναι συνταγή! Και μου την έδωσε η Χριστίνα από το Art Decoration Crafting. Είναι η συνταγή για χειροποίητο χρώμα κιμωλίας και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές!

>>> Χρώμα κιμωλίας

2. Περιέγραψέ μας το blog σου με 4 λέξεις.

Μεταμορφώνω, κατασκευάζω, μοιράζομαι, εμπνέω.

3. Ποιό είναι το αγαπημένο σου craft εργαλείο/υλικό?

Έχω πολλά υλικά που αγαπώ και δεν μπορώ να αποφασίσω! Ένα από αυτά είναι το τσιμέντο. Έχω φτιάξει πολλές κατασκευές με αυτό όπως τα

>>> Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσιμέντο

4. Δώσε μας την πιο αγαπημένη σου diy/craft κατασκευή που έχεις δημιουργήσει!

Επειδή αγαπώ και τα Χριστούγεννα αλλά και επειδή είναι απο τις πιο πιο δημοφιλείς μου κατασκευές θα πω ….

>>> Την καλύτερη ζύμη για χριστουγεννιάτικα στολίδια με σόδα και κορν φλάουρ

5. Ποιό craft υλικό/εργαλείο είναι στην λίστα που θα ήθελες να αγοράσεις;

Τόσα χρόνια που κάνω κατασκευές έχω μαζέψει αρκετά εργαλεία και υλικά. Αυτό που πρέπει να ανανεώσω άμεσα είναι ένα πιστόλι σιλικόνης!

6. Πως χειρίζεσαι τις craft αποτυχίες?

Με ψυχραιμία! Αν κάτι δεν μου βγει όπως το θέλω αλλάζω πορεία και το πάω όπως με πάει!

7. Πως οργανώνεις τα craft πραγματά σου; Έχεις να μοιραστείς κάποια συμβουλή οργάνωσης/tip?

Τα έχω όλα μέσα σε μεγάλα κουτιά και ευτυχως έχω μια μικρή αποθήκη μες στο σπίτι που… την έχω γεμίσει μόνο με δικά μου πράγματα!

*******************************

Έχες blog?
Θα ήθελες να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να συστηθείς στη στήλη Meet The Blogger Series?
Μπορείς να μου στείλεις email για περισσότερες πληροφορίες:

moc.s1695386654liate1695386654dytfa1695386654rc@ol1695386654leh1695386654

FACEBOOK
INSTAGRAM

4 thoughts on “Πως να φτιάξετε ένα ρολόι τοίχου με ξύλα από παλέτες

 1. Σε ευχαριστώ πολύ Νικολέτα μου για την υπέροχη φιλοξενία σου και για αυτήν την όμορφη συνεργασία! Είναι χαρά μου που βρέθηκα σε αυτόν τον χώρο και που ανάδειξες την κατασκευή μου με τον καλύτερο τρόπο! ❤️

 2. Δεν είχα καμία αμφιβολία πως αυτή η συνεργασία θα ήταν από την αρχή ως το τέλος τέλεια!!! Συγχαρητήρια και στις δύό σας και καλοτάξιδη η νέα σου στήλη Νικολέτα μου!
  Λαμπρινή μου σ ευχαριστώ πολύ για την αναφορά, πάντα κυρία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καλώς ήρθατε στο


Εδώ μπορείτε να βρείτε δωρεάν εκτυπώσιμα, craftonews, προτάσεις, εκπληξούλες, διαγωνισμοί, χαμόγελα και θετική διάθεση!
 
close-link